To come this far. To have left ... Kreider, Kristen (Author); O'Leary, James (Author). 2003.

Research output: Non-textual formExhibition

Published

Abstract

Installation comprised of stencilled text applied the walls of an abandoned army bunker. Dug into the White Cliffs of Dover, the bunker was used during WWII to triangulate light in order to find the range of approaching enemy aircraft. The material quality of the stencilled text - a subjective meditation on fear, death and change - mimics lettering used in the British Army, thereby referencing this aspect of the site’s history. Words are positioned in the space to create a circular syntax: a reader’s spatial practice of the poetic line enacts a circular loop, potentially endlessly, through the space. As one reads, one traverses a number of threshold spaces in the bunker such that the architecture functions along with the text to lead one into, through, before/beyond and, eventually, out of the poem and the site where they would have come this far. To have left …
Original languageEnglish
Publication statusPublished - Aug 2003
This open access research output is licenced under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

ID: 1469360